Alternative flash content

Requirements

Вие сте тук:НачалоФината системаКундалини

Кундалини

Кундалини е индивидуалната майчина енергия, която всеки човек притежава в латентно, спящо състояние. Намира се в сакралната (свещена) кост в основата на гръбначния стълб, навита три пъти и половина, над първата чакра - Муладхара. Кундалини е частица от животворящата първична енергия и силата на чистото желание в нас. Тя е енергията на чистата любов и чрез нея можем да познаем абсолютната истина. Нейното отношение към индивида е като на майка към рожбата й – чисто, невинно, грижовно, безкористно и любящо. Затова и всички опити Кундалини са бъде събудена чрез тантристки и тибетски практики са противоестествени и болезнени.

 


  
 „И тя е Нирвядж, тя е просто даваща. Тя не иска нищо от вас.... А само да познавате своето Себе... Тя е вашата Майка, която се е раждала отново и отново с вас. Записала е всичките проблеми, които сте си създали пред нейното издигане. Тя знае всичко за вас ...
Когато се издига, показва тези симптоми, показва какво не е наред с вас... Нямате по-велика собственост от нея. Тя е ваш приятел и ви съди, защото трябва да получите най-доброто, защото тя знае кое е най-доброто за вас. Например, едно дете може да пожелае да си пъхне ръката в електрическия контакт, но майката казва: „Недей, не го прави”. Но детето не слуша, ядосва се. Тя пак казва: „Не, не, не можеш да го направиш”. Защото ви обича. Обича ви в най-чиста форма - когато не очакваш нищо лошо от другия. Ето такава сила лежи спяща във вас, която само чака случай да се издигне, когато ще израсте като покълващата сила в семето. Когато се издигне, тогава ще има някой, който ще се грижи за вас. Ще има някой, ... който ще декодира и ще ви казва какво значат усещанията по пръстите ви и какво ви се случва. Иначе няма да се познавате, няма да знаете къде отивате и ще попаднете в клопката на невежеството....” (Шри Матаджи Нирмала Деви, 11.06.80 г.)  

След като Кундалини се издигне по Централния енергиен канал над фонтанелата, човек получава своята Себереализация и възможността да трансформира изцяло своето същество чрез тази интелигентна майчина енергия. Пробудена, тя се проявява като хладен или топъл полъх по дланите на ръцете и над главата.

Медитация в Сахаджа Йога ни научава как да разбираме „езика” на Кундалини и какво ни показва тя за действителното състояние на нашата фина система. Познавайки характеристиките на фината система и причините за блокажи в нея, можем сами да разберем къде имаме проблеми във финото тяло и на какво могат да се дължат те. След това просто трябва да й помогнем чрез нашето чисто желание и чрез различни заявления тя да полага своите майчини грижи за нас.  Кундалини никога не действа против нашата воля, затова е много важно да изразяваме желанието си тя да работи в нас, като медитираме ежедневно. В противен случай тя се прибира обратно в сакрума и заспива, докато не я призовем отново.

Подобряването на здравето на човека е вторичен продукт или „страничен ефект” от работата на Кундалини, тъй като нейното предназначение е човек да постигне пълно единение със своя Дух или Себето.

 

Програми

Програми и курсове, които се провеждат в момента:


19.10.2014 (Неделя) от 11:00 ч. - гр. Средец, залата на Общината
Публична програма и начало на курс
GSM:088 4148196

16.10.2014 (Четвъртък) от 18:30 ч. - гр. София, жк. Младост 2, бл. 290, зад РУМ "Младост"
Публична програма и начало на курс
Продължава всеки четвъртък на същото място
GSM:088 2434854

14.10.2014 (Вторник) от 18:30 ч. - гр. София, ул. Славянска 6, залата на "Славянско Дружество"
Публична програма и начало на курс
Продължава всеки вторник на същото място
GSM:089 2018989

14.10.2014 (Вторник) от 18:00 ч. - гр. Русе, ул. Николаевска 81, зала 1 на читалище "Ангел Кънчев"
Публична програма и начало на курс
Продължава всеки вторник на същото място
GSM:088 7379875

Всяка събота от 16:00 часа - гр. Стара Загора, НЧ "Родина"
Курс за начинаещи
GSM:088 7821717

„Времето на разцвет е дошло и мнозина древни търсачи получават днес своята Себереализация.”

Шри Матаджи Нирмала Деви

Free business joomla templates

Асоциация "Сахаджа Йога - България"